Oldalak

2013. május 14., kedd

Epres krémes


Epres krémes 


Epres krémes Vicikó konyhájából
  • előkészület:
  • sütés:
hozzávalók 8 főre




elkészítés
  1. A leveles tésztát 2 mm vékonyra kinyújtjuk (kb 28 x 28 cm).
  2. Egy vékonyan lisztezett tepsi hátára vagy sütőlemezre tesszük, és előmelegített sütőben világos aranybarnára megsütjük. Majd hagyjuk teljesen kihűlni.
  3. Az eperből 200 g-ot pürésítünk.
  4. A tojások fehérjét nagyon kemény habbá verjük.
  5. A pudingporból, tejből és cukrokból egy sűrű pudingot főzünk, levesszük a tűzről, és belekeverjük az eperpürét.
  6. Majd a tojáshabot óvatosan hozzávegyítjük.
  7. A kihűlt tésztalapot egy magasabb falú tepsibe helyezzük, és ráhalmozzuk az eperkrémet.
  8. Szépen elsimítjuk rajta (ha nagyobb a formánk, mint a tészta, akkor fóliából egy mobil peremet készítünk, és a tészta széléhez illesztjük, ezzel lekicsinyítettük a tepsinket).
  9. Kb. fél órára a hűtőbe tesszük a sütit, ezalatt a maradék epreket felszeleteljük, és a mandulapelyhet zsiradék nélkül megpirítjuk.
  10. Amint megszilárdult és kihűlt a krém, tetszőleges nagyságú kockákra felvágjuk, majd kidíszítjük az eprekkel a tetejét. 
  11. A zselatinlapokat hideg vízbe tesszük. Majd ha jól megpuhult (ez kb 3 perc), 4 ek vízzel egy kis edényben megolvasztjuk (forrnia nem szabad!), és egy sütőecsettel az eperszemeket nagyon vékonyan bevonjuk vele.
  12. Néhány perc múlva -miután megszilárdult- díszítjük a mandulapehellyel, és tálalhatjuk azonnal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése