Tejfölös csodasüti
Hozzávalók:
60-70 dkg szögletes háztartási keksz, 2 nagy pohár tejföl (450 gr), 9
púpos evőkanál cukor, 3 cs. vaníliás cukor, 1 evőkanál kakaó.
Elkészítés:
Az egyik pohár tejfölt kiborítjuk egy tálba, amiben meg lehet keverni.
Hozzáadunk 4 evőkanál cukrot és 2 cs. vaníliás cukrot. Jól elkeverjük.
A másik tejfölt is kiborítjuk és hozzáadunk 5 evőkanál cukrot, 1 cs. vaníliás cukrot és a kakaóport. Ezt is jól elkeverjük.
Egy közepes méretű tepsibe (20x30) lerakunk egy sor kekszet, ráöntjük a
vaníliás tejföl 2/3-át, majd rárakunk egy sor kekszet, erre ráöntjük a
kakaós tejföl 2/3-át és ismét egy sor kekszet teszünk rá. Erre ráöntjük a
maradék tejfölöket, és óvatosan szétkenjük, hogy befedje a kekszet.
Villával vagy fogpiszkálóval összekeverjük, amitől hullámos mintát kap.
Ezután legalább 12 órára hűtőbe tesszük, hogy a keksz megpuhuljon. Utána
megpróbáljuk keksz méretűre szeletelni, vagy ahogy sikerül.
Nagyon finom és mutatós süti.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése