Oldalak

2013. május 8., szerda

Jugoszláv krémes recept

Jugoszláv krémes recept


Jugoszláv krémes
  • előkészület:
  • főzés:
  • sütés:
hozzávalók 6 főre
Tésztához:
  • 5 tojás
  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg darált dió
  • 1/2 ek őrölt kávé
  • 5 ek étolaj
  • 1 tk sütőpor
  • csipet só
Krémhez:
Mázhoz:
  • 10 dkg étcsoki vagy tortabevonó
  • 1-2 ek étolaj



ajánlat
A csokimázzal bevont sütiket úgy lehet legszebben szeletelni, ha a kést forró víz alá tartjuk egy rövid időre, és szárazra töröljük, mielőtt felvágjuk a süteményt.
alapanyagok
elkészítés
  1. A tojások fehérjét kemény habbá verjük a sóval, majd hozzáadjuk a cukrot, amivel tovább verjük.
  2. Beletesszük a tojássárgákat, sütőport, étolajat, és már csak éppen addig verjük, amíg egynemű lesz.
  3. Végül óvatosan a habba keverjük a lisztet, kávét, és a darált diót, de ezt már nem géppel, csak kanállal.
  4. Kivajazott, lisztezett tepsibe simítjuk, és tűpróbáig sütjük, majd kihűtjük.
  5. A pudingport összekeverjük a liszttel és a tejjel, és sűrűre főzzük. Még forrón belekeverjük a cukrot, és teljesen kihűtjük.
  6. A kihűlt pudingot habosra keverjük a puha vajjal. Megkenjük a piskótát krémmel, tetejét pedig csokimázzal vonjuk be.
  7. Szeletelés előtt egy éjszakán át hagyjuk der

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése