Jugoszláv krémes recept
- előkészület:
- főzés:
- sütés:
hozzávalók 6 főre
Tésztához:
- 5 tojás
- 20 dkg cukor
- 20 dkg liszt
- 10 dkg darált dió
- 1/2 ek őrölt kávé
- 5 ek étolaj
- 1 tk sütőpor
- csipet só
- 3 dl tej
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 1 ek liszt
- 15 dkg cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 15 dkg vaj
- 10 dkg étcsoki vagy tortabevonó
- 1-2 ek étolaj
ajánlat
A
csokimázzal bevont sütiket úgy lehet legszebben szeletelni, ha a kést
forró víz alá tartjuk egy rövid időre, és szárazra töröljük, mielőtt
felvágjuk a süteményt.
alapanyagok
elkészítés
- A tojások fehérjét kemény habbá verjük a sóval, majd hozzáadjuk a cukrot, amivel tovább verjük.
- Beletesszük a tojássárgákat, sütőport, étolajat, és már csak éppen addig verjük, amíg egynemű lesz.
- Végül óvatosan a habba keverjük a lisztet, kávét, és a darált diót, de ezt már nem géppel, csak kanállal.
- Kivajazott, lisztezett tepsibe simítjuk, és tűpróbáig sütjük, majd kihűtjük.
- A pudingport összekeverjük a liszttel és a tejjel, és sűrűre főzzük. Még forrón belekeverjük a cukrot, és teljesen kihűtjük.
- A kihűlt pudingot habosra keverjük a puha vajjal. Megkenjük a piskótát krémmel, tetejét pedig csokimázzal vonjuk be.
- Szeletelés előtt egy éjszakán át hagyjuk der
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése