Kinder tejszelet -
- előkészület:
- főzés:
- sütés:
hozzávalók 8 főre
Tésztához:
- 35 dkg liszt
- 8 dkg vaj/ Rama
- 10 dkg cukor
- 2 ek méz
- csipet só
- csipet fahéj
- 1 tk szódabikarbóna
- 2 ek kakaó
- 1 nagy tojás
- 5 dl tej
- 2 cs tejszínes pudingpor
- 15 dkg cukor
- 5 dkg vaj
- 25 dkg mascarpone
- 10 dkg ét tortabevonó
- 2 ek étolaj
elkészítés
- A vajat a cukorral, sóval, kakaóval, szódabikarbónával, fahéjjal, mézzel, és a felvert tojással összemelegítjük gőz fölött.
- A lisztet összedolgozzuk a felmelegített keverékkel, és kétfelé vesszük. Ha keményebbnek éreznénk a masszát, lehet egy kevés tejföllel lágyítani. Egyenként kisodorjuk, és lisztezett tepsi hátán kb. 6 perc alatt megsütjük a lapokat. Néhány helyen szúrkáljuk meg villával, hogy sülés közben ne púposodjon fel! A lapokat kihűtjük.
- A pudingport sűrűre főzzük a tejben, majd a tűzről levéve forrón belekeverjük a cukrot. Hagyjuk teljesen kihűlni.
- A vajat és a mascarponét habosra keverjük a kihűlt pudinggal, majd a krémet egyenletesen elsimítjuk az alsó lapon. Ráhelyezzük a felső lapot, és csokimázzal vonjuk be. A mázhoz összemelegítjük a darabokra tördelt csokit és az olajat. Várunk vele, amíg hűl egy keveset, és kezd visszasűrűsödni. Egyenletesen rákenjük a süti tetejére, és hagyjuk megdermedni.
- A süteményt alufóliával lefedjük, és egy éjszakán át hűtőben hagyjuk. Másnapra a lapok bepuhulnak, a krém összeáll, és szépen szeletelhető lesz.
sütési mód:
alul-felül sütés
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése