Kekszes krémes recept
Hozzávalók:
8 tojás
8 ek cukor
6 ek liszt
2 ek kakaópor
Vaníliás krém:
7 dl tej
2 cs vaníliás pudingpor
1 ek zselatin
fél dl víz
3 dl habtejszín
cukor ízlés szerint
Csokis krém:
2 cs csokis pudingpor
7 dl tej
1 ek zselatin
fél dl víz
3 dl habtejszín
cukor ízlés szerint
Rétegek közé:
vajas keksz
Tetejére:
felvert tejszínhab
reszelt csoki
Elkészítés:
4 tojást egészben, robotgép segítségével 6-7 perc alatt felverjük a
cukorral, majd fakanál segítségével 4 ek lisztet belekeverünk lazán. Egy
gáztepsit kibélelünk sütőpapírral, vagy kivajazzuk és lisztezzük, majd a
masszát egyenletesen belesimítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben
tűpróbáig sütjük, majd kihűtjük.
A maradék tojásokat is
robotgéppel felverjük a cukorral kb 7 perc alatt felverjük, majd 2 ek
lisztet és 2 ek kakaóport keverünk bele lazán, majd azt a masszát is egy
gáztepsibe simítjuk és 180 fokon ezt is tűpróbáig sütjük.
Míg a
lapok hűlnek elkészítjük a krémeket. A pudingporokat elkeverjük a
cukorral és a tejjel, majd állandó keverés mellett felfőzzük. Kb fél dl
vízben elkeverjük a zselatint és addig melegítjük, míg fel nem olvadt,
majd a vaníliás/csokis krémhez keverjük még melegen. A tejszínt
felverjük és a langyos/hideg pudinghoz keverjük.
Alulra tesszük
a sárga piskótát, rákenjük a csokis krémet. Vajas keksszel kitesszük a
krém tetejét (a kekszet meglocsolhatjuk kávéval vagy csokilikőrrel),
majd a keksz tetejére simítjuk a vaníliás krémet és a tetejére tesszük a
csokis piskótát. A tetejét felvert tejszínhabbal és reszelt csokival
díszítjük.
Szeletelés előtt érdemes pár órát pihentetni, hogy a keksz megpuhuljon.
honlapunk: http://mindenegybenblog.hu/ fiuk-lanyok-velemeny/ kekszes-kremes-recept
forrás: http://olcso-receptek.hu/ edes-sutemenyek/kremesek/ kekszes-kremes-4/
Kekszes krémes recept
Hozzávalók:
8 tojás
8 ek cukor
6 ek liszt
2 ek kakaópor
Vaníliás krém:
7 dl tej
2 cs vaníliás pudingpor
1 ek zselatin
fél dl víz
3 dl habtejszín
cukor ízlés szerint
Csokis krém:
2 cs csokis pudingpor
7 dl tej
1 ek zselatin
fél dl víz
3 dl habtejszín
cukor ízlés szerint
Rétegek közé:
vajas keksz
Tetejére:
felvert tejszínhab
reszelt csoki
Elkészítés:
4 tojást egészben, robotgép segítségével 6-7 perc alatt felverjük a cukorral, majd fakanál segítségével 4 ek lisztet belekeverünk lazán. Egy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral, vagy kivajazzuk és lisztezzük, majd a masszát egyenletesen belesimítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük, majd kihűtjük.
A maradék tojásokat is robotgéppel felverjük a cukorral kb 7 perc alatt felverjük, majd 2 ek lisztet és 2 ek kakaóport keverünk bele lazán, majd azt a masszát is egy gáztepsibe simítjuk és 180 fokon ezt is tűpróbáig sütjük.
Míg a lapok hűlnek elkészítjük a krémeket. A pudingporokat elkeverjük a cukorral és a tejjel, majd állandó keverés mellett felfőzzük. Kb fél dl vízben elkeverjük a zselatint és addig melegítjük, míg fel nem olvadt, majd a vaníliás/csokis krémhez keverjük még melegen. A tejszínt felverjük és a langyos/hideg pudinghoz keverjük.
Alulra tesszük a sárga piskótát, rákenjük a csokis krémet. Vajas keksszel kitesszük a krém tetejét (a kekszet meglocsolhatjuk kávéval vagy csokilikőrrel), majd a keksz tetejére simítjuk a vaníliás krémet és a tetejére tesszük a csokis piskótát. A tetejét felvert tejszínhabbal és reszelt csokival díszítjük.
Szeletelés előtt érdemes pár órát pihentetni, hogy a keksz megpuhuljon.
honlapunk: http://mindenegybenblog.hu/ fiuk-lanyok-velemeny/ kekszes-kremes-recept
forrás: http://olcso-receptek.hu/ edes-sutemenyek/kremesek/ kekszes-kremes-4/
Hozzávalók:
8 tojás
8 ek cukor
6 ek liszt
2 ek kakaópor
Vaníliás krém:
7 dl tej
2 cs vaníliás pudingpor
1 ek zselatin
fél dl víz
3 dl habtejszín
cukor ízlés szerint
Csokis krém:
2 cs csokis pudingpor
7 dl tej
1 ek zselatin
fél dl víz
3 dl habtejszín
cukor ízlés szerint
Rétegek közé:
vajas keksz
Tetejére:
felvert tejszínhab
reszelt csoki
Elkészítés:
4 tojást egészben, robotgép segítségével 6-7 perc alatt felverjük a cukorral, majd fakanál segítségével 4 ek lisztet belekeverünk lazán. Egy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral, vagy kivajazzuk és lisztezzük, majd a masszát egyenletesen belesimítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük, majd kihűtjük.
A maradék tojásokat is robotgéppel felverjük a cukorral kb 7 perc alatt felverjük, majd 2 ek lisztet és 2 ek kakaóport keverünk bele lazán, majd azt a masszát is egy gáztepsibe simítjuk és 180 fokon ezt is tűpróbáig sütjük.
Míg a lapok hűlnek elkészítjük a krémeket. A pudingporokat elkeverjük a cukorral és a tejjel, majd állandó keverés mellett felfőzzük. Kb fél dl vízben elkeverjük a zselatint és addig melegítjük, míg fel nem olvadt, majd a vaníliás/csokis krémhez keverjük még melegen. A tejszínt felverjük és a langyos/hideg pudinghoz keverjük.
Alulra tesszük a sárga piskótát, rákenjük a csokis krémet. Vajas keksszel kitesszük a krém tetejét (a kekszet meglocsolhatjuk kávéval vagy csokilikőrrel), majd a keksz tetejére simítjuk a vaníliás krémet és a tetejére tesszük a csokis piskótát. A tetejét felvert tejszínhabbal és reszelt csokival díszítjük.
Szeletelés előtt érdemes pár órát pihentetni, hogy a keksz megpuhuljon.
honlapunk: http://mindenegybenblog.hu/
forrás: http://olcso-receptek.hu/
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése