Elefántkönnycsepp recept
Hozzávalók:
Tészta:
6 db tojás
12 dkg porcukor
12 dkg liszt
2 ek. kakaó
Krém:
20 dkg Rama margarin
20 dkg porcukor
2 ek. kakaó
3 dl tej
1 csomag vaníliás pudingpor
2 db banán
Elkészítése:
A tésztához a tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a kakaót és a felvert habot.
Sütőpapírral bélelt gáztepsibe simítjuk, megsütjük. Ha kész, nedves
konyharuhába borítjuk, feltekerjük és hagyjuk teljesen kihűlni.
Elkészítjük a krémhez a pudingot, ha kihűlt összekeverjük az előre kikevert krémmel.
A kihűlt tésztát kisimítjuk, rákenjük a krém felét, majd a maradékba
beletesszük a kakaót. Rákenjük a fehér krémre. Beletesszük a banánt és
óvatosan feltekerjük.
Csokimázzal bevonjuk.
honlapunk: http://mindenegybenblog.hu/ fiuk-lanyok-velemeny/ elefantkonnycsepp-recept
forrás: http://olcso-receptek.hu/ edes-sutemenyek/ elefantkonnycsepp/
Elefántkönnycsepp recept
Hozzávalók:
Tészta:
6 db tojás
12 dkg porcukor
12 dkg liszt
2 ek. kakaó
Krém:
20 dkg Rama margarin
20 dkg porcukor
2 ek. kakaó
3 dl tej
1 csomag vaníliás pudingpor
2 db banán
Elkészítése:
A tésztához a tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a kakaót és a felvert habot.
Sütőpapírral bélelt gáztepsibe simítjuk, megsütjük. Ha kész, nedves konyharuhába borítjuk, feltekerjük és hagyjuk teljesen kihűlni.
Elkészítjük a krémhez a pudingot, ha kihűlt összekeverjük az előre kikevert krémmel.
A kihűlt tésztát kisimítjuk, rákenjük a krém felét, majd a maradékba beletesszük a kakaót. Rákenjük a fehér krémre. Beletesszük a banánt és óvatosan feltekerjük.
Csokimázzal bevonjuk.
honlapunk: http://mindenegybenblog.hu/ fiuk-lanyok-velemeny/ elefantkonnycsepp-recept
forrás: http://olcso-receptek.hu/ edes-sutemenyek/ elefantkonnycsepp/
Hozzávalók:
Tészta:
6 db tojás
12 dkg porcukor
12 dkg liszt
2 ek. kakaó
Krém:
20 dkg Rama margarin
20 dkg porcukor
2 ek. kakaó
3 dl tej
1 csomag vaníliás pudingpor
2 db banán
Elkészítése:
A tésztához a tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a kakaót és a felvert habot.
Sütőpapírral bélelt gáztepsibe simítjuk, megsütjük. Ha kész, nedves konyharuhába borítjuk, feltekerjük és hagyjuk teljesen kihűlni.
Elkészítjük a krémhez a pudingot, ha kihűlt összekeverjük az előre kikevert krémmel.
A kihűlt tésztát kisimítjuk, rákenjük a krém felét, majd a maradékba beletesszük a kakaót. Rákenjük a fehér krémre. Beletesszük a banánt és óvatosan feltekerjük.
Csokimázzal bevonjuk.
honlapunk: http://mindenegybenblog.hu/
forrás: http://olcso-receptek.hu/
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése