Oldalak

2013. május 28., kedd

Sajtos perec

Sajtos perec 


Sajtos perec - Hossó Anitától
  • előkészület:
  • sütés:
hozzávalók 6 főre
  • 60 dkg liszt
  • 25 dkg Rama
  • 1 tojás
  • 1 kis pohár  tejföl
  • 1 cs szalalkáli
  • 1 ek só
  • további tojássárgája kenéshez, és reszelt sajt a tetejére




elkészítés
  1. Az alapanyagokat jól összedolgozzuk, cipót formálunk. A cipót kb. fél cm vastagságúra kinyújtjuk, kiszaggatjuk perecnyomóval.
  2. A perecek tetejét megkenjük tojássárgájával, és megszórjuk reszelt sajttal.
  3. Előmelegített sütőben megsütjük.
  4. A maradékokat ismét összegyúrjuk, és a fentiek szerint járunk el, amíg el nem fogy a tészta. (Kb. 60 db perec lesz belőle.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése