Habos Zsuzsi szelet
Hozzávalók:
Tésztához:
Tésztához:
- 15 dkg cukor
- 2 egész tojás
- 40 dkg liszt
- 1 tk szódabikarbóna
- 10 dkg Rama margarin
- 2 ek kakaópor
- 5 ek méz
- 7 dl tej
- 2 cs vaníliás pudingpor
- 3 ek cukor
- 15 dkg Rama margarin
- 15 dkg porcukor
- baracklekvár a lapok kenéséhez
- 2 tojás fehérje
- 15 dkg cukor
- mandula aroma vagy citromlé
A tészta hozzávalóit a liszt és a szódapor kivételével,gőz felett habosra keverem. Amikor habos leveszem a gőzről és hozzáadom a lisztes keveréket. Összegyúrom és 4 egyenlő részre osztom. A tésztákat egyenként kinyújtom egyforma nagyságúra és egyenként kisütöm 180 fokos sütőben pár perc alatt. Amikor a lapok kisültek vékonyan lekenem őket baracklekvárral.A krémhez pudingot a szokásos módon felfőzöm és kihűtöm. A Rama margarint a porcukorral habosra kikeverem és a kihűlt pudinggal összekeverem. A lekváros lapokat megtöltöm a krémmel. A legfelső lapot is lekenem vékonyan lekvárral.2 tojás fehérjét gőz felett 15 dkg cukorral és az aromával kemény habbá verem. Csillagcső segítségével feldíszítem. Nagyon finom sütemény.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése