Kozák sapka recept
- előkészület:
- főzés:
- sütés:
hozzávalók 8 főre
Fehér tésztához:
- 4 db tojás
- 15 dkg porcukor
- 13 dkg liszt
- 4 ek forró víz
- 1/2 csomag sütőpor
- reszelt citromhéj
- pár csepp vanília aroma
- 4 db tojás
- 15 dkg porcukor
- 13 dkg liszt
- 1 ek kakaó
- 4 ek forró víz
- 1/2 cs sütőpor
- pár csepp rumaroma
- 20 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
- 3 dl tej
- 3 púpos ek rétesliszt
- vanília és rum aroma ízlés szerint
- 20 dkg étcsokoládé
- 20 dkg vaj
- 10 dkg kókuszreszelék
elkészítés
- A fehér tésztához a 4 tojássárgáját a 15 dkg porcukorral és a 4 ek forró vízzel, valamint a citrom héjával és a vanília aromával habosra keverjük.
- Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet.
- A tojásfehérjét kemény habbá verjük és lazán belekeverjük a fenti masszába.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és 180 fokon 15-20 perc alatt megsütjük (tűpróba!), ha megsült kiborítjuk, lehúzzuk a sütőpapírt és hagyjuk kihűlni.
- A barna tésztához a 4 tojássárgáját a 15 dkg porcukorral és az 1 ek kakaóval a 4 ek forró vízzel és a rum aromával habosra keverjük, majd a többi hozzávalóval, valamint a sütéssel úgy járunk el, mint a fehér tésztánál.
- A 3 púpos ek réteslisztet kevés tejjel simára keverünk, a maradék tejet felforraljuk és állandó keverés mellett hozzáadjuk a lisztes keveréket.
- Addig főzzük míg kemény nem lesz, majd a tűzről levéve 5 dkg vajat keverünk bele.
- 15 dkg vajat 20 dkg porcukorral a vanília és rum aromával habosra keverünk, majd a kihűlt főzött krémmel simára keverjük.
- A kihűlt tésztalapokat pogácsa szaggatóval kiszúrjuk és a fehér pogácsákat egyenként megkenjük a krémmel, majd ráfektetjük a barna pogácsákat.
- Elkészítjük a csokimázat. Gőz fölött a csokoládét megolvasztjuk, levesszük a tűzröl és belekeverjük a vajat, majd az összeragasztott pogácsák tetejét megkenjük a csokimázzal és megszórjuk a kókuszreszelékkel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése