Epres joghurtos szelet
Hozzávalók:
1 zacskó Expressz Tortazselé Piros
pár szem eper
2 dl habtejszín
2,5 dl epres joghurt
1 zacskó Expressz Zselatin Fix
1 evőkanál nyírfacukor
2 evőkanál epres joghurt
babapiskóta (Manner, kb. 150 g)
Egy őzgerinc formát kibélelünk celofánnal. Elkészítjük előírás szerint a
tortazselét, beleöntjük a forma aljába, belenyomkodunk néhány szem
kettévágott epret, és hűtőbe tesszük. Gyorsan megdermed. A tejszínt a
zselatinnal kemény habbá verjük. Óvatosan hozzákeverjük a 2,5 dl
joghurtot és a nyírfacukrot. (Ha sima cukrot használunk, abból valamivel
többet tegyünk bele.) A már megdermedt zselé tetejére simítjuk. Egy
réteg babapiskótával lefedjük, kenünk a tetejére kevés joghurtot, majd
ismét egy sor babapiskótát rakunk. Egyenletesen, finoman belenyomkodjuk
kissé a joghurtos-tejszínes masszába. Hűtőben tároljuk egy éjszakán át,
másnap kifordítjuk a formából, és szépen szeletelhető.
Epres joghurtos szelet
Hozzávalók:
1 zacskó Expressz Tortazselé Piros
pár szem eper
2 dl habtejszín
2,5 dl epres joghurt
1 zacskó Expressz Zselatin Fix
1 evőkanál nyírfacukor
2 evőkanál epres joghurt
babapiskóta (Manner, kb. 150 g)
Egy őzgerinc formát kibélelünk celofánnal. Elkészítjük előírás szerint a tortazselét, beleöntjük a forma aljába, belenyomkodunk néhány szem kettévágott epret, és hűtőbe tesszük. Gyorsan megdermed. A tejszínt a zselatinnal kemény habbá verjük. Óvatosan hozzákeverjük a 2,5 dl joghurtot és a nyírfacukrot. (Ha sima cukrot használunk, abból valamivel többet tegyünk bele.) A már megdermedt zselé tetejére simítjuk. Egy réteg babapiskótával lefedjük, kenünk a tetejére kevés joghurtot, majd ismét egy sor babapiskótát rakunk. Egyenletesen, finoman belenyomkodjuk kissé a joghurtos-tejszínes masszába. Hűtőben tároljuk egy éjszakán át, másnap kifordítjuk a formából, és szépen szeletelhető.
Hozzávalók:
1 zacskó Expressz Tortazselé Piros
pár szem eper
2 dl habtejszín
2,5 dl epres joghurt
1 zacskó Expressz Zselatin Fix
1 evőkanál nyírfacukor
2 evőkanál epres joghurt
babapiskóta (Manner, kb. 150 g)
Egy őzgerinc formát kibélelünk celofánnal. Elkészítjük előírás szerint a tortazselét, beleöntjük a forma aljába, belenyomkodunk néhány szem kettévágott epret, és hűtőbe tesszük. Gyorsan megdermed. A tejszínt a zselatinnal kemény habbá verjük. Óvatosan hozzákeverjük a 2,5 dl joghurtot és a nyírfacukrot. (Ha sima cukrot használunk, abból valamivel többet tegyünk bele.) A már megdermedt zselé tetejére simítjuk. Egy réteg babapiskótával lefedjük, kenünk a tetejére kevés joghurtot, majd ismét egy sor babapiskótát rakunk. Egyenletesen, finoman belenyomkodjuk kissé a joghurtos-tejszínes masszába. Hűtőben tároljuk egy éjszakán át, másnap kifordítjuk a formából, és szépen szeletelhető.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése