Hozzávalók a palacsintához:
25 dkg liszt
4 dl tej
2 tojás
2 dkg cukor
olaj
csipetnyi só
Hozzávalók a diós töltelékhez:
25 dkg cukor
20 dkg dió
5 dkg mazsola
3 dl tejszín
1 evőkanál rum
citromhéj
Hozzávalók a csokoládémártáshoz:
5 dkg étcsokoládé
2 tojássárgája
2 evőkanál kristálycukor
1 evőkanál rum
1 teáskanál kakaópor
fél evőkanál vaj
fél csésze tej
fél teáskanál vaníliás cukor
Elkészítés ideje:
Másfél óra.
Elkészítés menete:
A lisztet a tojással, a cukorral, a sóval és a tejjel keverd simára. Ha
túl sűrűnek találod a tésztát, egy kis szódavízzel hígíts rajta, ettől
lazább lesz az állaga. Megolajozott serpenyőbe tegyél egy merőkanálnyi
tésztát, folyasd szét, és mindkét oldalát süsd szép színesre.
A
ledarált diót a cukorral, a tejszínnel, valamint a lereszelt
citromhéjjal kever össze. Add hozzá a rumot és a mazsolát, majd a
töltelékkel töltsd meg a palacsintákat, és hajtogasd őket össze. Ne
tekerd, hanem hajtsd, ez adja a Gundel-palacsinta különlegességét!
Végül készítsd el a csokiöntetet is. Elsőként vízgőz felett olvaszd fel
az étcsokoládét. Forrald fel a tejet, keverd bele a rumot és a folyós
csokit. A vajat a tojássárgákkal, valamint a kétféle cukorral keverd
habosra. Szórd bele a kakaót, és addig kevergesd, míg sima masszát nem
kapsz. Amikor a tejes-csokis massza kissé kihűlt, de még nem hideg,
keverd hozzá a tojássárgás részt is. Kicsit tedd vissza a tűzhelyre,
hogy rottyanjon egyet, majd öntsd nyakon a palacsintákat a finom
mártással.
Hozzávalók a palacsintához:
25 dkg liszt
4 dl tej
2 tojás
2 dkg cukor
olaj
csipetnyi só
Hozzávalók a diós töltelékhez:
25 dkg cukor
20 dkg dió
5 dkg mazsola
3 dl tejszín
1 evőkanál rum
citromhéj
Hozzávalók a csokoládémártáshoz:
5 dkg étcsokoládé
2 tojássárgája
2 evőkanál kristálycukor
1 evőkanál rum
1 teáskanál kakaópor
fél evőkanál vaj
fél csésze tej
fél teáskanál vaníliás cukor
Elkészítés ideje:
Másfél óra.
Elkészítés menete:
A lisztet a tojással, a cukorral, a sóval és a tejjel keverd simára. Ha túl sűrűnek találod a tésztát, egy kis szódavízzel hígíts rajta, ettől lazább lesz az állaga. Megolajozott serpenyőbe tegyél egy merőkanálnyi tésztát, folyasd szét, és mindkét oldalát süsd szép színesre.
A ledarált diót a cukorral, a tejszínnel, valamint a lereszelt citromhéjjal kever össze. Add hozzá a rumot és a mazsolát, majd a töltelékkel töltsd meg a palacsintákat, és hajtogasd őket össze. Ne tekerd, hanem hajtsd, ez adja a Gundel-palacsinta különlegességét!
Végül készítsd el a csokiöntetet is. Elsőként vízgőz felett olvaszd fel az étcsokoládét. Forrald fel a tejet, keverd bele a rumot és a folyós csokit. A vajat a tojássárgákkal, valamint a kétféle cukorral keverd habosra. Szórd bele a kakaót, és addig kevergesd, míg sima masszát nem kapsz. Amikor a tejes-csokis massza kissé kihűlt, de még nem hideg, keverd hozzá a tojássárgás részt is. Kicsit tedd vissza a tűzhelyre, hogy rottyanjon egyet, majd öntsd nyakon a palacsintákat a finom mártással.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése