Oldalak

2013. május 28., kedd

Gesztenyés mézes krémes

Gesztenyés mézes krémes

Hozzávalók:
A mézes laphoz:
  • 15 dkg porcukor
  • 1 púpos ek kakaó
  • 5 dkg vaj
  • 2 ek méz
  • 2 tojás
  • 40 dkg liszt
  • 1 csapott mk sütőpor
  • 2 csapott mk szódabikarbóna
A krémhez:
  • 1 cs vaníliás pudingpor
  • 3 dl tej
  • 15 dkg cukor
  • 20 dkg puha vaj/Rama margarin
  • 50 dkg gesztenyemassza
  • 5 cl rum
  • 5 dl tejszín
  • 1 csapott ek zselatin
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit gőz fölött kikeverem, majd belekeverem a lisztet, sütőport, szódabikarbónát. 3 lapot sütök belőle.
A krémhez megfőzöm a pudingot a tejjel, majd a Rama margarinos/vajas cukorral vegyítem. Belekeverem a gesztenyemasszát, rumot. A tejszínt kemény habbá verem, és összekeverem a krémmel. Zselatint teszek bele, majd megtöltöm a lapokat. Tetejét csokimázzal díszítem.
Gesztenyés mézes krémes recept fotó
Küldte: Molnár Andrea


17092
13
296

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése