Oldalak

2013. május 17., péntek

Eperdzsem

Eperdzsem
Itt az eperszezon! Ez az egyik legfinomabb, legszebb, legegészségesebb, de legsokoldalúbban felhasználható gyümölcs. Van egy tuti eperdzsem-receptem. Szükséged lesz
Kb. háromnegyed kiló eperre (lehetőleg kisebb szemű)
1 csésze mézre
1 egész citrom levére

Alaposan mosd meg az epret, majd vágd félbe. Tedd félre. Ezalatt egy nagy lábosban keverd össze a mézet és a kifacsart citromlevet. Alacsony lángon 15-20 percig, időnként kavargatva főzd a szirupot. Húsz perc múlva tedd bele az epret, és párold együtt az egészet 30-45 percig, látni fogod, mikor kezd sűrűsödni.

Ellenőrizd, készen van-e: kis mennyiséget tegyél kistányérra, és helyezd a fagyasztóba 3 percre. Ha elkezd zselésedni, akkor elkészült ;). Ezek után turmixgéppel keverd össze az egész mixet, és öntsd bele az üvegekbe. Hagyd szobahőmérsékleten hűlni 5 órán keresztül, ezután tedd a hűtőbe.
Eperdzsem
Itt az eperszezon! Ez az egyik legfinomabb, legszebb, legegészségesebb, de legsokoldalúbban felhasználható gyümölcs. Van egy tuti eperdzsem-receptem. Szükséged lesz
Kb. háromnegyed kiló eperre (lehetőleg kisebb szemű)
1 csésze mézre
1 egész citrom levére

Alaposan mosd meg az epret, majd vágd félbe. Tedd félre. Ezalatt egy nagy lábosban keverd össze a mézet és a kifacsart citromlevet. Alacsony lángon 15-20 percig, időnként kavargatva főzd a szirupot. Húsz perc múlva tedd bele az epret, és párold együtt az egészet 30-45 percig, látni fogod, mikor kezd sűrűsödni.

Ellenőrizd, készen van-e: kis mennyiséget tegyél kistányérra, és helyezd a fagyasztóba 3 percre. Ha elkezd zselésedni, akkor elkészült ;). Ezek után turmixgéppel keverd össze az egész mixet, és öntsd bele az üvegekbe. Hagyd szobahőmérsékleten hűlni 5 órán keresztül, ezután tedd a hűtőbe.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése