Oldalak

2013. május 30., csütörtök

Eperbefőtt


  • Eperbefőtt

    Alapanyagok:

    1 kg eper
    25 dkg cukor
    2 dl víz

    Az epret megmosom, lecsipkedem, és nagyon szorosan befőttesüvegekbe teszem. Érdemes kisebb szeműt venni, azokkal jól lehet legózni az üvegben. A vízből és a cukorból szirupot főzök (5-6 perc forralás), és lassan az eprekre öntöm úgy, hogy teljesen elfedje. Steril fedőt csavarok rá, megfordítom, és dunsztban hagyom kihűlni.
    Eperbefőtt

Alapanyagok:

    1 kg eper
    25 dkg cukor
    2 dl víz

Az epret megmosom, lecsipkedem, és nagyon szorosan befőttesüvegekbe teszem. Érdemes kisebb szeműt venni, azokkal jól lehet legózni az üvegben. A vízből és a cukorból szirupot főzök (5-6 perc forralás), és lassan az eprekre öntöm úgy, hogy teljesen elfedje. Steril fedőt csavarok rá, megfordítom, és dunsztban hagyom kihűlni.
    L

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése