Jóság szelet recept
Hozzávalók:
fél kg leveles tészta
Meggyes krém:
1 ü meggybefőtt
8 ek búzadara
3 ek cukor
Vaníliás krém:
2 cs vaníliás puding
8 dl tej
3 ek cukor
25 dkg Rama margarin
Habhoz:
fél l tejszín
Elkészítése:
Ha a tészta kiengedett ketté vágjuk. Kinyújtjuk az egyik tésztát egy
25*35 cm-es téglalapra, majd egy tepsi hátán szép pirosra sütjük, 180
fokon pár perc alatt. A másikat is kinyújtjuk, de ezt kockákra vágjuk,
majd így sütjük meg.
A meggyes krémhez a meggy levét felfogjuk,
elkeverjük benne a búzadarát és a cukrot, majd állandó keverés mellett
besűrűsítjük. A meggyet apró darabokra vágjuk, majd belekeverjük a
krémbe. Ezt a krémet még langyosan az alsó lapra simítjuk. A vaníliás
krémhez a tejben felfőzzük a pudingporokat a cukorral, majd ha langyosra
hűlt hozzáadjuk a kihabosított Rama margarint. Ezt a krémet a meggyes
krémre simítjuk.
A tejszínt felverjük keményre, majd rásimítjuk
óvatosan a vaníliás krémre. A tetejét kirakjuk a kockákra vágott lappal.
Tetejét porcukorral megszórjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése