Citromos szelet csokimázzal
Hozzávalók:
4 db tojás
22 dkg porcukor
10 dkg olvasztott vaj, vagy Rama
1 db nagy citrom leve és reszelt héja
15 dkg liszt
1 késhegynyi sütőpor
A mázhoz:
10 dkg étcsokoládé
2 evőkanál olaj
Elkészítés: A tojássárgákat a porcukorral és az olvasztott vajjal jó
habosra kikeverjük. Hozzáadjuk a citrom reszelt héját és levét.
Fakanállal hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet, majd a
tojásfehérjék kemény habját. (Én tettem még bele rahátot is.)
Két kicsi vagy egy nagyobb kivajazott, lisztezett őzgerincben megsütjük, hagyjuk kihűlni. (Én az előbbit választottam.)
A mázhoz a 10 dkg étcsokoládét 2 evőkanál olajjal vízgőz fölött felolvasztjuk, majd a süteményt bevonjuk vele.
Citromos szelet csokimázzal
Hozzávalók:
4 db tojás
22 dkg porcukor
10 dkg olvasztott vaj, vagy Rama
1 db nagy citrom leve és reszelt héja
15 dkg liszt
1 késhegynyi sütőpor
A mázhoz:
10 dkg étcsokoládé
2 evőkanál olaj
Elkészítés: A tojássárgákat a porcukorral és az olvasztott vajjal jó habosra kikeverjük. Hozzáadjuk a citrom reszelt héját és levét. Fakanállal hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet, majd a tojásfehérjék kemény habját. (Én tettem még bele rahátot is.)
Két kicsi vagy egy nagyobb kivajazott, lisztezett őzgerincben megsütjük, hagyjuk kihűlni. (Én az előbbit választottam.)
A mázhoz a 10 dkg étcsokoládét 2 evőkanál olajjal vízgőz fölött felolvasztjuk, majd a süteményt bevonjuk vele.
Hozzávalók:
4 db tojás
22 dkg porcukor
10 dkg olvasztott vaj, vagy Rama
1 db nagy citrom leve és reszelt héja
15 dkg liszt
1 késhegynyi sütőpor
A mázhoz:
10 dkg étcsokoládé
2 evőkanál olaj
Elkészítés: A tojássárgákat a porcukorral és az olvasztott vajjal jó habosra kikeverjük. Hozzáadjuk a citrom reszelt héját és levét. Fakanállal hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet, majd a tojásfehérjék kemény habját. (Én tettem még bele rahátot is.)
Két kicsi vagy egy nagyobb kivajazott, lisztezett őzgerincben megsütjük, hagyjuk kihűlni. (Én az előbbit választottam.)
A mázhoz a 10 dkg étcsokoládét 2 evőkanál olajjal vízgőz fölött felolvasztjuk, majd a süteményt bevonjuk vele.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése