Oldalak

2013. május 18., szombat

Bögrés , keíres ribizlis süti

Bögrés-kefíres ribizlis süti 


Bögrés-kefíres ribizlis süti
  • előkészület:
  • sütés:
hozzávalók 8 főre
  • 3 tanyasi vagy bio tojás
  • 1 pohár (200 g) cukor
  • 1/2 pohár (150 ml) olaj
  • 1 pohár (300 ml) kefír
  • 2 pohár (300 g) liszt 
  • 3/4 cs sütőpor
  • 300 g feketeribizli
  • 200 g piros ribizli

elkészítés
  1. A lisztet összevegyítjük a sütőporral.
  2. Az egész tojásokat a cukorral habos-krémes állagig felverjük (3-4 perc).
  3. Ezután hozzáadjuk a kefírt, az olajat, tovább keverjük, majd a sütőporos lisztet beleszitáljuk, és a tésztát simára keverjük. 
  4. Sütőpapírozott tepsibe öntjük, és dúsan megrakjuk a megmosott, jól lecsöpögtetett ribizlikkel.
  5. Előmelegített sütőbe tesszük, ahol kb. 30 perc alatt aranybarna tetejűre, ill. tűpróbáig sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése