Bögrés-kefíres ribizlis süti
- előkészület:
- sütés:
hozzávalók 8 főre
- 3 tanyasi vagy bio tojás
- 1 pohár (200 g) cukor
- 1/2 pohár (150 ml) olaj
- 1 pohár (300 ml) kefír
- 2 pohár (300 g) liszt
- 3/4 cs sütőpor
- 300 g feketeribizli
- 200 g piros ribizli
elkészítés
- A lisztet összevegyítjük a sütőporral.
- Az egész tojásokat a cukorral habos-krémes állagig felverjük (3-4 perc).
- Ezután hozzáadjuk a kefírt, az olajat, tovább keverjük, majd a sütőporos lisztet beleszitáljuk, és a tésztát simára keverjük.
- Sütőpapírozott tepsibe öntjük, és dúsan megrakjuk a megmosott, jól lecsöpögtetett ribizlikkel.
- Előmelegített sütőbe tesszük, ahol kb. 30 perc alatt aranybarna tetejűre, ill. tűpróbáig sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése