Tejszínes gyümölcsfagyi
Hozzávalók: 2 deci tejszín, 10 dkg fagyasztott gyümölcs - jelen esetben szeder.
Elkészítés: A tejszínt kemény habbá verjük, amikor felfordítva már nem
folyik ki a tálból akkor apránként mixerrel hozzáverjük a gyümölcsöt,
hogy jó kemény habot kapjunk. Jól zárható edénybe vagy dobozba tesszük
és a fagyasztóban 1, max 2 óra alatt kifagyasztjuk. Tetején gyümölcsel vagy szósszal tálajuk.
Megjegyzés: Leginkább bogyós gyümölcsből az igazi, én főleg málnával,
szederrel, eperrel vagy áfonyával szeretem. Akinek nem elég édes az
tehet a felvert tejszínbe 1-2 evőkanál cukrot, de szerintem nem igényli.
Legfontosabb hozzávaló a keményre fagyott gyümölcs, azzal kell
készíteni. A fenti adagból nekem két doboznyi fagyi lett, de akár fél
liter tejszínből és 30 dkg gyümölcsből is lehet készíteni.
Senki se ijedjen meg, amikor a fagyott gyümölcsöt veri a habba, sem a
mixernek sem a habnak nem lesz baja, annak ellenére, hogy zakatolni fog a
gépe mintha a pokol táncát járná:)
Tejszínes gyümölcsfagyi
Hozzávalók: 2 deci tejszín, 10 dkg fagyasztott gyümölcs - jelen esetben szeder.
Elkészítés: A tejszínt kemény habbá verjük, amikor felfordítva már nem folyik ki a tálból akkor apránként mixerrel hozzáverjük a gyümölcsöt, hogy jó kemény habot kapjunk. Jól zárható edénybe vagy dobozba tesszük és a fagyasztóban 1, max 2 óra alatt kifagyasztjuk. Tetején gyümölcsel vagy szósszal tálajuk.
Megjegyzés: Leginkább bogyós gyümölcsből az igazi, én főleg málnával, szederrel, eperrel vagy áfonyával szeretem. Akinek nem elég édes az tehet a felvert tejszínbe 1-2 evőkanál cukrot, de szerintem nem igényli. Legfontosabb hozzávaló a keményre fagyott gyümölcs, azzal kell készíteni. A fenti adagból nekem két doboznyi fagyi lett, de akár fél liter tejszínből és 30 dkg gyümölcsből is lehet készíteni.
Senki se ijedjen meg, amikor a fagyott gyümölcsöt veri a habba, sem a mixernek sem a habnak nem lesz baja, annak ellenére, hogy zakatolni fog a gépe mintha a pokol táncát járná:)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése