Gyümölcsös ricottakocka
- előkészület:
- sütés:
hozzávalók 8 főre
Piskótához:
- 3 tojás
- 3 ek cukor
- 3 ek liszt
- eper- vagy meggylekvár
- 25 dkg krémes állagú ricotta (tégelyes)
- 4 dl tejszín
- 12 dkg cukor
- 1 ek vaníliás cukor
- 3-4 ek frissen facsart citromlé
- 15 g étkezési zselatin
- 1/2 dl tej
- darabolt gyümölcs ( eper , erdei vegyes)
- 1 tasak színtelen tortazselé
elkészítés
- A hozzávalókból a szokásos módon sütünk egy vékony piskótát kivajazott és lisztezett tepsiben, amit sülés után a tepsiben hagyunk, hiszen ebben állítjuk össze a sütit. Még melegen vékonyan megkenjük lekvárral, és hagyjuk kihűlni.
- A ricottát kikeverjük a cukorral és a citromlével. A jól behűtött tejszínből habot verünk, majd hozzákeverjük a cukrozott ricottát is. A zselatint felmelegítjük a tejben (én mikróban szoktam összemelegíteni), és lassan csurgatva a habos egyveleghez keverjük géppel. Jól dolgozzuk bele, hogy ne maradjon csomós!
- Ráöntjük a krémet a piskótára, és hűtőbe tesszük dermedni.
- Ha a krém megdermedt, megrakjuk feldarabolt gyümölcsökkel, és tortazselét kanalazunk rá. A tortazselét a tasakon leírtak szerint készítsük el.
- Ismét tegyük hűtőbe, hogy a zselé is megköthessen a sütin.
sütési hőfok:
180°C
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése