Epres, túrós hűsítő recept
Hozzávalók:
1/2 kg eper, vagy bármilyen gyümölcs
250 g túró
3-4 dl tejszín
kb. 12-15 db babapiskóta
1 csomag habfixáló
cukor
vaníliás cukor
1 citrom leve és reszelt héja
só
Elkészítése:
Az epret megmossuk, lecsepegtetjük, kicsumázzuk, félbevagdossuk. A
túrót összetörjük, belekeverjük a citrom levét és héját, a vaníliás
cukrot (esetleg még lehet bele tenni plusz vanília-aromát, vagy
vaníliarúd kikapart belsejét), és sót (figyelem, akkor lesz íze a
túrónak, ha több sót teszünk bele, mint amit elsőre gondolnánk! –
nagyjából 2 nagy csipet elég.). A tejszínt felverjük a habfixálóval
(annak használati útmutatója alapján) majd óvatosan beleforgatjuk a
túróba. Egy nem túl nagy (de mély) tálba lerakunk egy réteg
babapiskótát, arra rászemezgetjük az eper felét, majd a krém nagyjából
felét rásimítjuk. Ismét babapiskóta, majd a maradék krém, a tetejét
pedig a maradék eperrel díszítünk. Nehéz kivárni, de nagyjából fél-1 nap
hűtőben történő érlelés után lesz igazán finom (amikor a babapiskóta
kellően megpuhul, a krém meg összeáll).
Epres, túrós hűsítő recept
Hozzávalók:
1/2 kg eper, vagy bármilyen gyümölcs
250 g túró
3-4 dl tejszín
kb. 12-15 db babapiskóta
1 csomag habfixáló
cukor
vaníliás cukor
1 citrom leve és reszelt héja
só
Elkészítése:
Az epret megmossuk, lecsepegtetjük, kicsumázzuk, félbevagdossuk. A túrót összetörjük, belekeverjük a citrom levét és héját, a vaníliás cukrot (esetleg még lehet bele tenni plusz vanília-aromát, vagy vaníliarúd kikapart belsejét), és sót (figyelem, akkor lesz íze a túrónak, ha több sót teszünk bele, mint amit elsőre gondolnánk! – nagyjából 2 nagy csipet elég.). A tejszínt felverjük a habfixálóval (annak használati útmutatója alapján) majd óvatosan beleforgatjuk a túróba. Egy nem túl nagy (de mély) tálba lerakunk egy réteg babapiskótát, arra rászemezgetjük az eper felét, majd a krém nagyjából felét rásimítjuk. Ismét babapiskóta, majd a maradék krém, a tetejét pedig a maradék eperrel díszítünk. Nehéz kivárni, de nagyjából fél-1 nap hűtőben történő érlelés után lesz igazán finom (amikor a babapiskóta kellően megpuhul, a krém meg összeáll).
Hozzávalók:
1/2 kg eper, vagy bármilyen gyümölcs
250 g túró
3-4 dl tejszín
kb. 12-15 db babapiskóta
1 csomag habfixáló
cukor
vaníliás cukor
1 citrom leve és reszelt héja
só
Elkészítése:
Az epret megmossuk, lecsepegtetjük, kicsumázzuk, félbevagdossuk. A túrót összetörjük, belekeverjük a citrom levét és héját, a vaníliás cukrot (esetleg még lehet bele tenni plusz vanília-aromát, vagy vaníliarúd kikapart belsejét), és sót (figyelem, akkor lesz íze a túrónak, ha több sót teszünk bele, mint amit elsőre gondolnánk! – nagyjából 2 nagy csipet elég.). A tejszínt felverjük a habfixálóval (annak használati útmutatója alapján) majd óvatosan beleforgatjuk a túróba. Egy nem túl nagy (de mély) tálba lerakunk egy réteg babapiskótát, arra rászemezgetjük az eper felét, majd a krém nagyjából felét rásimítjuk. Ismét babapiskóta, majd a maradék krém, a tetejét pedig a maradék eperrel díszítünk. Nehéz kivárni, de nagyjából fél-1 nap hűtőben történő érlelés után lesz igazán finom (amikor a babapiskóta kellően megpuhul, a krém meg összeáll).
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése