Oldalak

2013. május 30., csütörtök

Eperlikőr

Eperlikőr

Alapanyagok:

50 dkg eper
7 dl vodka vagy tiszta szesz
2 ek méz
opcionális: 1 vaníliarúd, 2 centi friss gyömbér, negyed csokor menta, lime

Az epreket alaposan megmosom, lecsipkedem, és leitatom róluk a vizet. Egy nagyobb befőttesüvegbe teszem, rácsorgatom a mézet, majd felöntöm vodkával. Száraz, sötét helyre rakom, ahol nincs útban, és két-három naponta összerázom. Ennyi idő alatt az alkohol kiszívja az eper színét, és finom, gyümölcsös íze lesz. Jól lehűtve az igazi.
Eperlikőr

Alapanyagok:

    50 dkg eper
    7 dl vodka vagy tiszta szesz
    2 ek méz
    opcionális: 1 vaníliarúd, 2 centi friss gyömbér, negyed csokor menta, lime

Az epreket alaposan megmosom, lecsipkedem, és leitatom róluk a vizet. Egy nagyobb befőttesüvegbe teszem, rácsorgatom a mézet, majd felöntöm vodkával. Száraz, sötét helyre rakom, ahol nincs útban, és két-három naponta összerázom. Ennyi idő alatt az alkohol kiszívja az eper színét, és finom, gyümölcsös íze lesz. Jól lehűtve az igazi.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése