Eperlikőr
Alapanyagok:
50 dkg eper
7 dl vodka vagy tiszta szesz
2 ek méz
opcionális: 1 vaníliarúd, 2 centi friss gyömbér, negyed csokor menta, lime
Az epreket alaposan megmosom, lecsipkedem, és leitatom róluk a vizet.
Egy nagyobb befőttesüvegbe teszem, rácsorgatom a mézet, majd felöntöm
vodkával. Száraz, sötét helyre rakom, ahol nincs útban, és két-három
naponta összerázom. Ennyi idő alatt az alkohol kiszívja az eper színét,
és finom, gyümölcsös íze lesz. Jól lehűtve az igazi.
Eperlikőr
Alapanyagok:
50 dkg eper
7 dl vodka vagy tiszta szesz
2 ek méz
opcionális: 1 vaníliarúd, 2 centi friss gyömbér, negyed csokor menta, lime
Az epreket alaposan megmosom, lecsipkedem, és leitatom róluk a vizet. Egy nagyobb befőttesüvegbe teszem, rácsorgatom a mézet, majd felöntöm vodkával. Száraz, sötét helyre rakom, ahol nincs útban, és két-három naponta összerázom. Ennyi idő alatt az alkohol kiszívja az eper színét, és finom, gyümölcsös íze lesz. Jól lehűtve az igazi.
Alapanyagok:
50 dkg eper
7 dl vodka vagy tiszta szesz
2 ek méz
opcionális: 1 vaníliarúd, 2 centi friss gyömbér, negyed csokor menta, lime
Az epreket alaposan megmosom, lecsipkedem, és leitatom róluk a vizet. Egy nagyobb befőttesüvegbe teszem, rácsorgatom a mézet, majd felöntöm vodkával. Száraz, sötét helyre rakom, ahol nincs útban, és két-három naponta összerázom. Ennyi idő alatt az alkohol kiszívja az eper színét, és finom, gyümölcsös íze lesz. Jól lehűtve az igazi.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése