Habos meggyes szelet recept
- előkészület:
- sütés:
hozzávalók 10 főre
A piskótához:
- 8 tojás
- 16 dkg cukor
- 12 dkg liszt
- 4 dkg kakaópor
- 2 ek napraforgó olaj
- 5 dl édesített növényi tejszín Hulala v. Habmester)
- 5 dl natúr joghurt
- 15 dkg porcukor (ízlés szerint lehet kevesebb is)
- 1 cs zselatin (2,5 dkg)
- 1,5 ü meggybefőtt
- 2-3 dl növényi tejszín
- csokiforgács
elkészítés
- Elkészítjük a kakós piskótalapokat: a tojások fehérjét, lassan adagolva hozzá a cukrot, kemény habbá verjük.
- A tojások sárgáját is egyenként belekeverjük, majd a kakaóporral átszitált lisztet, végül az olajat is belecsorgatjuk.
- Lazán összekeverjük, majd kétfelé vesszük a tésztát, és egy nagyobb méretű (24x37 cm-es tepsiben) készre sütjük a lapokat egyenként 15 perc alatt.
- Miután megsültek, félretesszük hűlni őket. Eközben elkészítjük a tölteléket.
- A zselatint egy kevés vízben feloldva takaréklángon forráspontig melegítjük, majd félrehúzzuk a tűzről.
- A tejszínhabot elkezdjük felverni a porcukorral, majd hozzáöntjük a natúr joghurtot, és belecsorgatjuk vékony sugárban a zselatint is. Megfigyelhetjük, hogyan keményedik, áll össze szépen a krémünk.
- Ezután belekeverjük a lecsepegtetett meggyet is.
- A piskótalapot visszahelyezzük abba a tepsibe, amelyben sütöttük, majd meglocsoljuk befőttlével, és rákenjük a krémet. Rátesszük a másik lapot is, amit szintén befőttlével locsolunk, rákenjük a felvert tejszínt, majd megszórjuk csokiforgáccsal vagy tortadarával.
- Célszerű egy éjszakára hűtőbe helyezni fogyasztás előtt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése