Csokis kekszes édesség
- 3 csokis pudingpor
- 9 dl tej
- 6 evőkanál cukor
- 1.5 dl tej
- Rum aroma
- 2 teáskanál porcukor
- 1 csomag háztartási keksz
A 1.5 dl tejet összekeverjük a porcukorral és ízlés szerinti rum aromával. Egy jénai tálba, vagy valamilyen forma aljára sorban kekszeket helyezünk, és meglocsoljuk a 1.5 dl rumos-cukros tej felével. Utána a maradék kekszet egy külön kis tálba tesszük és azt is beáztatjuk a megmaradt ízesített tejbe.
A pudingport a tejjel és a cukorral sűrűre főzzük és még forrón a felét ráöntjük a jénai tálba helyezett kekszre. Ennek a tetejére rakjuk a többi beáztatott kekszet, majd ismételten ráöntjük a maradék pudingot. Elsimítjuk a tetejét és miután kihűlt 2-3 órára, akár egy éjszakára, hűtőbe tesszük, majd felszeljük.
Sztori: Időhiánnyal küzdő anyukák, háziasszonyok részére nagyon ajánlom, sőt kezdő főzőcskézők számára is! Egyszerűen elkészíthető, olcsó, nagy tetszést arat minden alkalommal. Aki kóstolta az édességet, az recept nélkül nem ment haza. Gyermekzsúrra tökéletes!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése